Bianca van der Veen Portraiture, Fotograaf Tilburg

Blog

Het oog wil ook wat.

20190514_bianca-van_der_veen_portraiture_linkedin.jpg

ᕼET OOG ᗯIᒪ OOK ᗯᗩT

Social media is voor veel mensen niet meer weg te denken en een herkenbare, betrouwbare en aantrekkelijke online presence is nu, meer dan ooit ,belangrijk.

𝕄𝕒𝕒𝕣 𝕙𝕠𝕖 𝕧𝕒𝕝 𝕛𝕖 𝕟𝕦 𝕠𝕡 𝕚𝕟 𝕙𝕖𝕥 𝕘𝕣𝕠𝕥𝕖 𝕘𝕖𝕙𝕖𝕖𝕝?

Natuurlijk is het belangrijk om over goede, diverse beeldbank te beschikken waar jij beelden uit kan halen die jouw verhaal, boodschap en overbrengen. Hier help ik je graag bij.𝐌𝐚𝐚𝐫 𝐝𝐚𝐚𝐫 𝐠𝐚𝐚𝐭 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐛𝐢𝐣𝐝𝐫𝐚𝐠𝐞 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐨𝐯𝐞𝐫.

In deze bijdrage neem ik je mee in de mogelijkheden om meer opt te vallen in de wirwar van berichten en aandact te genereren en vast te houden van je netwerk. Doormiddel van vormgeving en tekstgebruik.

Heb jij wel eens geannalyseerd hoe jij je berichten vormgeeft en of dat de manier waarop je dit doet aantrekkelijk is voor je lezer? Want ook hier kun jij jezelf onderscheiden en daardoor boven de markt uitstijgen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld voor een gedeelte van je tekst een ander lettertype te gebruiken 𝕨𝕒𝕒𝕣𝕕𝕠𝕠𝕣 𝕛𝕖 𝕖𝕖𝕟 𝕕𝕖𝕖𝕝 𝕧𝕒𝕟 𝕕𝕖 𝕥𝕖𝕜𝕤𝕥 𝕙𝕚𝕘𝕙-𝕝𝕚𝕘𝕙𝕥

Zoveel mensen, zo veel wensen. Kies wat bij jou en je online presence past. 

Maar hoe doet ze dit nou… zul je misschien denken…

Ik schijf altijd eerst mijn teksten in Word, wanneer ik op mijn mac werk of in notes wanneer ik mijn iPhone gebruik. De teksten sla ik altijd goed op, you never know right… (Ja ook ik ben helaas na een prachtige tekst geschreven te hebben en vervolgens een kink in de kabel mijn gehele tekst kwijt geraakt…. zucht #superbalen)

Wanneer de tekst helemaal klaar is, kies ik welke stukjes ik wil high-lighten.

Dit is de website die ik gebruik om het lettertype op mijn social media platforms aan te passen. Er zijn er vast meerdere maar deze gebruik ik. Vanuit je opgeslagen bestand kopieer je aan de linkerkant tekst de jij geschreven hebt en aan de rechterkant kun je vervolgens het lettertype kiezen dat je graag zou willen gebruiken. Deze selecteer je en kopieer je naar jou social media kanaal om te posten.

Tips

  1. Bedenk eerst wat je verhaal en de kernboodschap is en welke vorm van communicatie hierbij past.

  2. Welke woorden, zinnen, alinea’s mogen extra uitgelicht worden, selecteer deze met zorg.

  3. Gebruik met mate andere lettertypes. Het wordt al heel snel een kermis.

  4. Zorg dat je bericht goed leesbaar en aantrekkelijk is.

  5. Leg het bericht eventjes weg en open het later nog eens, om met frisse ogen naar het bericht te kijken. Pas het bericht eventueel aan.

Bianca van der Veen