Bianca van der Veen Portraiture, Fotograaf Tilburg

Blog

Ben jij herkenbaar?

Ben jij herkenbaar?

Dit is een vraag die ik ondernemers tijdens ons eerste gesprek altijd vraag.

20190208_Bianca_van_der_Veen_Portraiture_web_024.jpg

Ben jij zichtbaar op je website?

In mijn zoektocht naar partners waar ik mee samen wil werken binnen mijn onderneming heb ik natuurlijk ook website’s bezocht, linked-inprofilen bekeken, Instagram accounts doorgescrolled en weet wat mij op valt? Er zijn heel veel mensen die niet zichtbaar zijn…..

Letterlijk niet zichtbaar doordat er geen foto op de website te vinden is.

Maar stel je voor, wanneer ik een

 • visagiste boek wil ik echt wel weten wie er in mijn persoonlijke space aan mijn gezicht komt.

 • kapper boek wil ik echt wel weten wie er een schaar zet in mijn hard gespaarde lokken.

 • psycholoog boek wil ik echt wel weten wie er in mijn innerlijke ziel wil kijken.

 • coach boek wil ik echt wel weten wie mij die zeer nodige schop onder mijn kont geeft.

Ben JIJ herkenbaar?

Daarnaast zie ik toch ook regelmatig op linked in professionals die geen profielfoto gebruiken of een uitsneden van een vakantie foto. Heb jij jezelf wel eens afgevraagd hoe dit overkomt bij de persoon die jouw website of je profiel bekijkt.?

 • Is deze persoon een een partner waar ik mee samen zou willen werken in de toekomst

 • Hoe serieus neemt deze persoon zijn professionaliteit?

 • Investeert deze persoon in zichzelf?

 • Wat reflecteert deze foto? Wat verteld het beeld mij over zijn/haar karakter, skills, talent, passie, verhaal?

Wat wil jij vertellen?

 • Je wil serieus genomen worden.

 • Je wil je professionaliteit uitstralen.

 • Je wil het vertrouwen winnen van de ander.

 • Je wil herkenbaar zijn en geloofwaardig.

Vertelt de foto die jij gebruikt jouw verhaal?

Wat voor jou vanzelfsprekend is voor een andere een baanbrekende eye opener. Deel je verhaal en inspireer anderen met jouw inzichten, kennis en expertise.

Wat zijn jouw (natuurlijke) sterke punten. Waar zit jouw kracht volgens je peers of je collega’s?

Breng jij deze positieve punten luid en duidelijk over in beeld en geluid? Spreek jij in je eigen authentiek taal?

Waarom selfie?

Jij bent toch een professional?

Straal dit ook uit, je bent het waard!

Een heel mooi voorbeeld:

20190208_Bianca_van_der_Veen_Portraiture_web_024.jpg

“Sport en bewegen verbindt en activeert mensen!”

Een tijdje geleden nam Danielle van Bakel contact op met mij en heb ik haar mogen helpen met het creëren van een beeldbank voor onderneming: Scoren met Danielle van Bakel. Een beeldbank is een persoonlijk archief van portretten en detail- en sfeerfoto’s die representatief zijn je onderneming/ persoonlijkheid.

In dit geval aan Danielle, haar onderneming en de meerwaarde die zij te bieden heeft aan haar (potentiële) klanten. Omdat Danielle erg veel in haar mars heeft en echt verschillende diensten aanbiedt; van lezingen tot coaching. Was het van belang om al haar zakelijke activiteiten uit te kristalliseren, keuzes te maken in wat zij graag door middel van fotografie wilde vertellen aan haar doelgroep. Door alles in een goed voor te beiden en een shootplan te ontwerpen hebben we een hele toffe en relaxte shootdag gehad! Met als resultaat: een prachtige beeldbank die Danielle voor verschillende doeleinden kan inzetten zoals;

 • Social media

 • Portret bij een interview voor een krantbericht of magazine

 • Marketing campagne’s

 • Nieuwsbrieven

 • Handtekening in je email

 • Website

Gisteren heeft Danielle haar nieuwe website gelanceerd. Een deel van haar personal branding foto’s heeft zij gebruikt om haar website te illustreren. Het samenspel tussen tekst en sterk beeld materiaal is cruciaal wanneer je jezelf presenteert naar de buitenwereld. Stiekem heel erg trots op het eindresultaat!

Neem vooral een kijkje op haar website; www.scorenmetdaniellevanbakel.eu. en bekijk wat deze inspirerende vrouw voor jou en/of jouw organisatie kan betekenen.

Beeldbank: Danielle van Bakel, Scoren met Danielle van Bakel

Fotografie: Bianca van der Veen, Bianca van der Veen Portraiture,