Bianca van der Veen Portraiture, Fotograaf Tilburg

Blog

Droomshoot op de heide

 
 

Droomshoot op de heide

Ik neem jullie eventjes mee terug naar september 2018! Ontmoet Wendy. Deze prachtige vrouw had een fotoshoot gewonnen bij Bianca van der Veen Portraiture en in ons eerste telefoon gesprek werd al heel erg snel duidelijk dat Wendy haar portretsessie heel erg graag wilde delen met haar zus Natalie.

Niets mooier dan mooie nieuwe herinneringen te delen met mensen die je lief hebt! Ik was uiteraard meteen helemaal enthousiast. Tijdens onze telefoongesprekken hebben we de fotoshoot op maat ontworpen. Wendy wilde een fotoshoot op locatie, buiten, met een flowwy jurk. Helemaal in mijn straatje.

De dag van de shoot kwam dichterbij en na een prachtige zomer maakte helaas net in de week van deze toffe shoot de herfst zijn intrede. Met Hollandse taferelen…. Niet handig wanneer je een fotoshoot buiten op lokatie hebt gepland. In nauw contact hebben we de fotosessie door laten gaan en desnoods zouden we uitwijken naar een binnen locatie…. Na letterlijk door straten te hebben gereden die blank stonden, kwamen de zussen aan bij de haarsalon van John Beerensin Tilburg. Hier stonden Glenda en Jamie klaar om de meiden heerlijk in de watten te leggen. De regen werd snel vergeten en er werd volop gelachen en genoten.

Ik hield ondertussen buienradar nauw in de gaten. Na 1,5 uur hairstyling en visagie en een snelle kleding wissel hebben we het erop gegokt dat het droog zou blijven en zijn we naar de heide gereden. Met enkele spetters onderweg zijn we droog aangekomen en eenmaal op de hei aangekomen trok de lucht helemaal open. Alsof er een beschermegel op onze schouders zat!

Samen hebben we het moodboard doorgenomen en de plekjes gekozen waar we portretten wilde fotograferen en gedurende de shoot hebben de zusjes ontzettend veel gelachen, gehuppeld, geposeerd en echt in connectie met elkaar genoten van een heerlijke dag.

De fotoshoot liep verder op rolletjes en we hadden stiekem erg veel bekijks. Maar allemaal leuke reacties en dat doet veel met je hart en zelfvertrouwen!

Na de shoot hebben we een datum geprikt zodat ik de portraits op een leuke manier kon onthullen. De verrassing was groot en de keuze moeilijk! Het blijft bijzonder om de herkenning, de verwondering, de blijdschap, verbintenis en het fijne gevoel bij mensen te zien die een fotoshoot heeft los meegemaakt. Het brengt nieuwe verhalen, gedachtes, mogelijkheden en dat ervaar ik als heel erg speciaal.

Het is niet alleen voor Wendy en Natalie een mooie nieuwe herinnering. Ook ik, zal deze dag nooit vergeten en koesteren!

Wil jij dit ook eens mee maken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.